13 Mart 2012 Salı

Evvel zaman içinde yamyamlık

'Yamyam'lığın iki türlü olduğunu okumuştum. Bunlardan biri içe dönük yamyamlık öteki ise dışa dönük yamyamlık. İçe dönük yamyamlıkta sadece kan bağı olan ölülerin vücutları yenirken; dışa dönük yamyamlıkta düşmanların bedeni yenmekteydi. 

Amaç aynıydı, 'güç' kazanmak.

İki gün önce vapurda aklımı meşgul etmeye başladı.Bizler birbirlerinin etlerini yiyerek medeniyete sahip olmuş dirilerin ırkıyız. Medeni zamanda değişen tek şey ''suçun vasfı'' idi. Artık insan yemek suçtu ama insanları düşüncelerinden dolayı diri diri yakmak ya da onları sindirmeye çalışmak suç değildi.

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde aydınlar, gazeteciler, öğrenciler tutsak; yobazlar, hırsızlar, firariler özgür, hükümet de halkının beşiğini tıngır mıngır sallar iken!

Buyrun...

Dün Sivas Katliamı Davası’ndan yargılanan 2’si ölü (Muzaffer Erçakmak-Yılmaz Bağ) 7 kişi için zaman aşımı kararı verildi ve dava dosyası canlı 5 kişi için de tamamen kapatıldı. 

Ofise geldim, ajanstan düşen o haberi okudum. ‘’Bırakın bu kadar da olmaz’’ demeyi doğruluğundan dahi dakikalarca şüphe ettiğim ülkem Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın, Sivas Katliamı Davası için sarf ettiği yorumu, yorum yapmadan yazıyorum: Milletimize hayırlı olsun...

***

Yazılan ama baskı aşamasına dahi gelmemiş, üstelik hakkında toplama kararı çıkan bir kitap için ve o kitabın yazılmasına yardım ettiği iddiası ila 375 gündür tutuklu olarak yargılanan iki gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener bir anda serbest bırakıldı.

11 ay süren dava da ne oldu da, 375 gündür içeride tutulmasına karar verilen insanların serbest bırakılmasına kanaat getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın buna da bir açıklaması vardı, ''Hayırlı olsun'' dedi ve geçti. 

Hele bir şunu dinleyin, devam edeceğiz.

Gazetecileri 375 gün kaçmasınlar diye hapiste tutan ülkem adaleti 19 yıldır Sivas Katliamı davasında aranan evlenen, ehliyet alan, ölen firariler için hiçbir organını oynatmadı.

Ortada bir yamyamlık söz konusu hatta dışa dönük bir yamyamlık!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...