20 Kasım 2013 Çarşamba

Vasıfsız ağaç aranıyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek İkinci Köprü yolunda yüzden fazla ağacın kesilmesiyle ilgili tam olarak şöyle bir cümle söylemiş: O ağaçlar vasıfsız, problem oluyorlar. (Haberi okumak isteyenler için: Volkan Koç-T24)

Bazılarınız sinirlenebilir, bağzılarınız da "aman canım ne var bunda” diyebilir. Şimdi birbirinizle tartışmayı bırakın da hele bi beni dinleyin.

Jean de La Fontaine! Bildiniz mi? Hani Karga İle Tilki’yi, Kurt ile Kuzu’yu, Tavşanla Kaplumbağa’yı, Ağustosböceği ile Karınca’yı… Hatırladınız mı?

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in La Fontaine’e özenmesi sevindirici tabii. İnsani özellikleri canlı, cansız varlıklara aktarma (Teşhis-Kişileştirme sanatı) konusunda ilk denemesini yapmış, heves kırmamak lazım ama gelin şu “vasıfsız” ağaçları tanıyalım.

3B (Beykoz Belediye Başkanı)  Yücel Çelikbilek’e önce “vasıfsız” dediği Akasya ağaçlarının faydalarından bahsedelim. “Akasya ağaçları nefes darlığına, astıma iyi gelir. Mikroplardan temizler”.

Fotoğraf: Volkan Koç
Peki ben bitki bilimci miyim?

Hayır!

Botanikçi miyim?

Hayır!

Makamınızdaki bilgisayarınızın karşısına oturduğunuzda google’a“Akasya ağacı ne işe yarar?” diye sorunca sağlam kaynaklardan çok iyi bilgiler edinebiliyorsunuz. Tabi doğa sevgisi de şart.

Yok “rant” değil şart, şart!

Sayın 3B Çelikbilek, ağaçların düzensiz yayılmalarına da takmış. Artık bu bir kişileştirme midir yoksa kişiselleştirilmiş bir mesele midir?!.

Bir de otoyolda çok uzakta ve yukarıda olan ağaçların fotoğraflarına bakınca insan sormadan edemiyor:

Sayın 3B Çelikbilek,

Ağaçlarının “vasıflı” olabilmesi için kereste olması mı lazım?

“Düzenli olmak” ile kastınız ağaçların tam olarak “yolunuzdan çekilmeleri” midir?

Hadi bu soruları geçelim.

Peki, hiç Yüzüklerin Efendisi İki Kule(The Lord of The Rings - The Two Towers)’yi izlediniz mi? (Fragman aşağıdadır.)



Entleri bilir misiniz?

İsengard’ı hatırlar mısınız?

Hatırlamayanlar için gelsin, Entler’in Isengard’a girişi!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...