17 Mayıs 2013 Cuma

İstanbul Emniyeti, Mayıs ayı bahar şenliklerini coşkuyla kutladı!


Milyonlarca ton biber gazını kullanacak alan ve grup bulamayan emniyet güçleri Mayıs ayındaki, 1 Mayıs İşçi Bayramı, İnönü Stadı’nın kapanış maçı ve “Bütün Üniversitelerden Başbakanlığa Yürüyoruz” eylemlerini daha önceki gösterilerde olduğu gibi yine "fırsata" dönüştürdü.

Foto:@Nar Photos

İşçilerin ve özellikle öğrencilerin “kafasına kafasına” biber gazı sıkan kasklı, coplu, çelik yelekli,eldivenli ve de silahlı güvenlik güçlerine, Çanakkale, Balıkesir, Isparta, Denizli ve Antalya’dan gelen arkadaşları -her biri 10’ar tonluk su, gaz, gazlı su, köpüklü su fışkırtan tazyiği ile- 37 TOMA aracıyla destek verdi.

TKP yine “suya sabuna” dokunmadı

Aktif, atılgan ve genç üyeleriyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "yassak kardeşim" tehditlerine bir kez daha boyun eğen Türkiye Komünist Partisi yine doğru zaman da yanlış yerde olmanın sevincini yaşadı.

CHP İzmir Gençlik Kolları Tedirgin

İzmirli bazı gençler, ‘Bizleri statlardan çıkarıp meydanlarda dövmek istiyorlar” başlığı altında basın açıklaması yaptı. Gençler basın açıklamalarında, 19 Mayıs’ta beyaz t-short ve ay yıldızlı şapkalarını takarak Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp; ellerindeki bayrakları bu kez de soldan sağa sallayacaklarını haykırdılar! Olası bir meteorolojik durumun bayrağın sağdan sola esmesine neden olmasına karşın basın açıklaması yapan AKP Gençlik Kolları da “İzmir’in tedirginliğini anlıyoruz” diyerek uzlaşmacı bir tavır sergiledi. “Doğa olayları tamamen dışımızda gelişen olaylardır” dedi.

Emniyet Müdürlüğü: Çözüm süreci de yolunda gidiyor, ne yapacağız bu gaz bombalarını?!..

 Foto:@Nar Photos

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı yurdun çeşitli yerlerinde meydanlarda kutlamak isteyen halk Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan, “Çözüm süreci de yolunda gidiyor ne yapacağız bu gaz bombalarını, bu polis nereye sıkacak” açıklamasıyla kısa süreli bir panik yaşadı. Gösteri ve yürüyüş programlarını yakından takip eden emniyetin, 12 Eylül’e kadar derbi maçlarda taşkınlık yapması kaçınılmaz görünüyor.

Emniyetin açıklaması halkın ucuz limon için hallere akın etmesine neden oldu. Ege ve Antalya’daki çiftçilerin artan limon talebine bir anlam veremediği ama durumdan da şikâyetçi olmadığı görüldü.
Pazar sakinleri gaz maskelerine akın etti

Eminönü, Karaköy gibi yerlerde nalburlarda satılan gaz maskeleri Taksim, Beşiktaş ve İTÜ Kampüsü önünde karaborsadan satışa sunuldu. Gaz maskesi satış rakamlarının Taksim’de artan polis kalabalığına göre değişkenlik gösterdiği belirtildi.

Foto:@Nar Photos

Gaz maskesi toplayan eskici dolar milyoneri oldu

Eylemlerden sonra ara sokaklarda gaz maskesi toplayan eskici Haydar Kısa, elindeki tüm eski-yeni gaz maskelerini Taksim, Beşiktaş ve Mecidiyeköy’deki halka sattı. Kısa, yeni açtığı şirketini metrodan geçen bir bankacının tavsiyesi üzerine borsaya açtı. Mayıs ayında artan eylemler ve sıkılan gaz bombalarıyla doğru orantılı olarak halka arzın ardından hisseleri büyük değer kazandı. Piyasada yaşanan bu hareketliliğe şaşıran Moody's Türkiye'nin kredi notunu A+’ya yükseltti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...