28 Mart 2016 Pazartesi

Instagram’da son giren ilk çıkar devri kapanıyor mu?




Instagram’ın son giren ilk çıkar (LİFO); devrinden Facebook algoritmasına geçeceği ABD’den, Avrupa’ya hatta Hindistan’a kadar binlerce takipçiyi rahatsız etti.

İşte o açıklama:



















Bu rahatsızlığın nedenleri neler?

-Birincisi geçtiğimiz yaz sonu Türkiye’de de yayına giren Instagram reklamları. Malumunuz tespih reklamından; kredi reklamlarına kadar mecranın dinamiğine uygun olmayan içerikte ve tonda binlerce post ad’ler çıkıldı.

-İkincisi ise Instagram’ın algoritmasının Facebook algoritmasına döneceği.

Instagram neden böyle bir değişikliğe gitmek istiyor?

Instagram’a göre bu değişikliğin nedeni şuana kadar takip ettiğiniz kullanıcılar içerik yayınladığında; yayınlanan içeriklerin ortalama yüzde %70’inin takipçiler tarafından görüntülenemediği. Burada kullanıcı deneyimlerini dikkate aldığını açıklayan Instagram; en çok önemsediğiniz anları göstermek istediğini belirtiyor. Ve bu timeline’nınız ilgi alanlarınıza ve kişilerle etkileşim sıklığınıza göre spesifik olacak. Bunun için bir acelesi olmadığını belirten Instagram yönetimi yeni deneyimi ilerleyen aylarda göreceğimizi belirtti.

Olası aksiyonlar neler olabilir?

Akıllı telefonunuzun türüne göre gönderi bildirimlerini profillerin üstünde yer alan “...”tan veya gönderilerin üstündeki “...”yı tıklayıp; “Gönderi Bildirimlerini Aç” seçeneğini işaretleyebilirsiniz

Instagram’ın etkileşim rakamları azaldı mı?

San Francisco merkezli teknoloji sitesi VentureBeat’de yayınlanan rapora göre 10.000’den fazla kullanıcı ile yapılan araştırmada etkileşim geçen senenin rakamlarına göre %40 azaldığı açıklandı

Change.org'da #keepinstagramchronological kampanyası



Instagram’ın ilerleyen aylarda yapmayı planladığı algoritma değişikliğine karşı Sarah Heard adlı kişi #keepinstagramchronological hashtag’i ile change.org’da 2 hafta önce bir kampanya başlattı. Kampanya şu ana (29 Mart 00:28) kadar 311.00’e yakın imza toplandı.

Peki Instagram ne diyor?

Şimdiye kadar değişen bir şey olmadığını ve herhangi bir değişiklik olduğunda kullanıcılara bilgi vereceklerine söz veriyorlar.




Bu değişiklik raporlama kelemlerinde ne gibi farklılıklar yaratabilir? Onu da Instagram algoritması değiştiğinde konuşuruz.:)





27 Mart 2016 Pazar

Sokak Oyunlarından - 2

Yüksek bir ağaca sallanan ipten-asma merdiven ile çıkan arakadaşımıza bakıyor, konuşuyoruz...

Böyle merakla, dinledi ve baktı. "Ben seni tanımıyorum ya poncik" dedi. Anladım:), güldüm baktım. "Sen nerden biliyorsun bunları" dedi. Sarıldım. İçimden "tanıyorsun o çocukları, sen de çok iyi bilirsin yokluğu" dedim.

Tırmanamaya devam ettim.

Eve geldik.

"benden iyiydin
 artık inanmam" dedi.

Meyveleri çok sevdik, çok ağaca daldık. Ondandır dedim. Hatırladık o çocukları güldük. Özledik. Poncikledik...

Sokak Oyunlarından-1

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...